Nieuws

Webinar ICUdata op 3 april 2023

10-03-2023

Op 3 april, van 16.00 tot 17.15u, organiseert ICUdata een online webinar. Klik hier voor meer informatie en aanmelden.

Catharina Ziekenhuis sluit zich aan

02-02-2023

Het nieuwe jaar begint goed: ook het Catharina Ziekenhuis in Eindhoven is vanaf nu officieel deelnemer aan het initiatief.

Franciscus Gasthuis doet mee 

10-01-2023

Het Franciscus Gasthuis & Vlietland in Rotterdam en omstreken neemt vanaf heden deel aan ICUdata en de realisatie van een Dutch ICU Data Warehouse.

Radboud umc tekent overeenkomst

14-11-2022

En dat is vijf! Ook het Radboud umc neemt vanaf heden formeel deel aan ICUdata en draagt bij aan de realisatie van een Dutch ICU Data Warehouse. 

Erasmus MC deelnemer ICUdata

17-10-2022

Het Erasmus MC is vanaf nu officieel een van de deelnemende ziekenhuizen van ICUdata.
Na het Amsterdam UMC, het Olvg en het Medisch Centrum Leeuwarden is het Erasmus MC het vierde deelnemende ziekenhuis. 

Medisch Centrum Leeuwarden neemt deel aan ICUdata

09-08-2022

Vandaag tekende het Medisch Centrum Leeuwarden de deelnemersovereenkomst met stichting ICUdata. Daarmee is het Friese ziekenhuis het derde ziekenhuis dat data gaat delen om de intensieve zorg te verbeteren.

Olvg nieuwe deelnemer aan ICUdata

20-07-2022

Naast het Amsterdam UMC maakt ook het Olvg vanaf vandaag officieel deel uit van het Dutch ICU Data Warehouse initiatief. Namens de Raad van Bestuur bekrachtigden Maurice van den Bosch en Cees Buren de samenwerking met een handtekening onder de deelnemersovereenkomst.

Amsterdam UMC verbindt zich aan ICUdata

20-07-2022

De deelnemersovereenkomst is getekend. Daarmee is het Amsterdam UMC officieel de eerste deelnemer aan ICUdata. Data van de Intensive Cares van het Amsterdam UMC kan vanaf nu, uiteraard onder strikte voorwaarden, gebruikt worden om de IC-zorg in Nederland te verbeteren. Een belangrijke mijlpaal!

Stichting ICUdata opgericht

23-02-2022

Vandaag is formeel Stichting ICUdata opgericht. De stichting heeft ten doel te bevorderen dat digitale data die tijdens het verlenen van IC-zorg over patiënten wordt verzameld op de IC-afdeling van verschillende ziekenhuizen in Nederland, wordt samengebracht en wordt benut om, middels onder andere geavanceerde statistische en machine learning technieken, inzichten te verkrijgen met aantoonbare meerwaarde zowel voor de individuele patiënt als voor vraagstukken op het gebied van capaciteitsmanagement en kwaliteit en doelmatigheid van zorg.

NICE en ICUdata

08-02-2021

NICE en het initiatief ICUdata.nl zijn bezig te onderzoeken hoe zij, in de nabije toekomst, gebruik makend van elkaars expertise, kunnen samenwerken. De huidige gedachten zijn het opzetten van een stichting die de data van ICUdata beheert. In het bestuur van die stichting zullen NICE alsook de NVIC vertegenwoordigd zijn. De intentie is om door gezamenlijk projecten op te zetten te zorgen dat NICE en ICUdata.nl elkaar versterken...  Lees meer > 

Op1 - Wereldprimeur: Nederlandse IC's gaan op grote schaal data delen

02-12-2020

Paul Elbers en Diederik Gommers geven in Op1 een toelichting op ICUdata.

Terugkijken (21:04-27:56) >

Nederlandse IC's gaan data delen met steun van zorgverzekeraars

02-12-2020

Nederlandse intensive cares gaan op grote schaal samenwerken en gegevens delen om de behandeling van ernstig zieke patiënten te verbeteren. Die data komen vooral uit IC-apparatuur zoals bewakingsmonitoren en beademingsmachines. De combinatie van behandelgegevens en kunstmatige intelligentie kan duidelijk maken welke behandeling het beste werkt bij welke patiënt. De samenwerking heet ICUdata en is uniek in de wereld...  Lees meer >